Rama u Berlinu, Albanija slavi Dan nezavinosti

Albanci u "Albaniji, regionu i šire" su zahvalni na podršci Nemačke u procesu evropskih integracija, rekao je premijer te zemlje Edi Rama kancelarki Angeli Merkel.

Dok Albanija danas slavi Dan nezavinosti, premijer te zemlje Edi Rama boravi u Berlinu gde je razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o ključnoj fazi te države na putu ka EU.

Rama, koji je zahvalio Merkelovoj na tome što ga je za tri godine primila tri puta, izjavio je na zajedničkoj konferenciji za novinare da su Albanci u "Albaniji, regionu i šire" zahvalni na podršci Nemačke u procesu evropskih integracija.

"Berlinski proces postao je inspiracija za Albaniju i druge zemlje regiona", rekao je Rama, prenosi ATA.

Albanija, dodao je Rama, prihvata uslove koji su navedeni u preporukama Evropske komisije.

Merkelova je pohvalila napredak Albanije, dodajući da Nemačka pruža podršku Albaniji pre svega kada je reč o reformi sudskog sistema.

Ukazala je na pet prioriteta EK koji uključuju sprovođenje reforme sudstva, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i korake koji moraju biti sprovedeni.

Za to vreme u Albaniji se proslavlja Dan nezavinosti, a u dvorištu Ministarstva odbrane su tim povodom izloženi primerci oružja koje je Albanija imala pre nego što je modernizovala svoju vojsku stupanjem u NATO 2009. godine.

Izložena su dva aviona "mig-19" kineske proizvodnje, rakete, transportna vozila, puške, ali i bunker iz vremena komunističkog režima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара