Hrvatska povećava vojni budžet

Prvi put nakon šest godina stalnog smanjenja Hrvatska povećava vojni budžet, a očekuje se da će to povećanje u narednoj godini iznositi između 4,3 i 4,4 milijarde kuna, piše "Večernji list".

Takođe, Večernji list navodi da bi to bilo primetno više od plana za 2016. godinu, koji je iznosio 4,022 milijarde kuna.

Ovogodišnji vojni budžet Hrvatske je bio najniži u istoriji - samo 1,17 odsto BDP-a.

Povećanje vojnog budžeta pripisuje se zaslugama ministra odbrane Damira Krstičevića.

Večernji list piše da je navodno u vladi dogovoreno da će vojni budžet rasti do 1,21 odsto BDP-a, ali i da bi ministar obrane Damir Krstičević, kako se navodi, bio zadovoljniji da dođe i do 1,25 odsto, što bi tu državu više približilo NATO proklamovanom izdvajanju od dva odsto BDP-a.

Navodi se da novi ministar i njegova ekipa nameravaju da vrate dostojanstvo i motivaciju vojsci.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи