Davor Bernardić umesto Milanovića na čelu SDP-a

Prema nezvaničnim rezultatima izbora u hrvatskom SDP-u, Davor Bernardić je potvrdio nadmoć iz prvog kruga izbora i gotovo sigurno postaje novi predsednik te stranke, prenose hrvatski mediji.

Na izbore je izašlo nešto manje članova SDP-a nego u prvom krugu kada je glasalo njih 18.405, prenosi portal Indeks.

Na do sada 12.250 prebrojanih glasova Davor Bernardić je dobio podršku 66,3 odsto članova stranke, a Ranko Ostojić njih 33,6 odsto.

Bernardićeva prednost je tolika da se može reći da je gotovo nemoguće da bi ga Ostojić mogao dostići.

U kampanju za izbor predsednika SDP-a krenulo je osam kandidata od kojih se jedan ubrzo povukao i podržao Bernardića, a u prvom krugu su učestvovali i Orsat Miljenić, Tonino Picula, Karolina Leaković, Gordana Sobol i Vesna Škulić.

Aktuelni predsednik SDP-a Zoran Milanović nije glasao ni u drugom krugu unutarstranačkih izbora, javio je N1.

Osim Milanovića na izbore nije izašao ni Tonino Picula.

Nakon današnje pobede, Bernardić se obratio prisutnim članovima stranke.

"Danas je pobedio SDP. Hvala Zoranu Milanoviću na svemu što je uradio za SDP. Hvala na demokratskom iskoraku na upravljanju za vreme naše vlade. Hvala ljudima koji su me podržavali svih ovih godina u vremenima kad je bilo najteže", istakao je Bernardić.

Dodao je da je SDP pokazao da se može menjati u ključnim trenucima za Hrvatsku.

"Od sutra krećemo da gradimo dobro društvo, društvo jednakih mogućnosti, u kojem svako može da da svoj doprinos. Brinemo o onima koji su siromašni, ali brinemo i o onima koji rade u kreativnim industrijama, ali uvek u zaštitu radnika, ljudi koji žive od svoga rada", rekao je novi lider SDP-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво