Dodik u Srebrenici: Ništa se neće promeniti u obeležavanju 11. jula

Prvi put od kada je novi načelnik Srebrenice Mladen Grujičić preuzeo dužnost, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi u poseti toj opštini, odakle je poručio da će u obeležavanju 11. jula sve biti kao do sada.

Milorad Dodik je, na konferenciji za novinare nakon sastanka sa Mladenom Grujičićem, rekao da se, prema onome što je čuo, u Srebrenici već radi i dogovara.

"Imajući u vidu specifičnost opštine kreira se atmosfera zajedničkog i to je atmosfera koju podržavam i koja je potrebna. Načelnik je već ovladao određenim pitanjima, a ja sam se upoznao sa problemima koji su važni za opštinu", rekao je Dodik.

Predsednik Reublike Srpske je ponovio da se u pogledu obeležavanja 11. jula, dana srebreničkih žrtava, ništa neće menjati u odnosu na prethodne godine. Obeležavanjem godišnjice baviće se organizatori, a lokalna zajednica će u to biti uključena kao i do sada.

"Ništa se neće promeniti", izričit je Dodik, koji je govorio i o dva bitna segmenta za Opštinu Srebrenica u narednom periodu.

Prvi je, kazao je, infrastruktura, a drugi razvoj i zapošljavanje. Plan je da se tokom zime napravi opsežna elobaracija problema.

"Potrebna je rekonstrukcija svih ulica, da se uradi nova rasveta i da se rekonstruišu objekti i zgrade, te izgrade novi, kao što je vrtić. Kao predsednik RS ću podržati projekte sa 300.000 do 500.000 konvertabilnih maraka. Imaćemo evidenciju ko će i koliko tačno šta finansirati, te videti na šta se troše sredstva iz Srbije", dodao je Dodik.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, istakao je da će biti rešeni i problemi u selima na teritoriji ove opštine.

"Rešiti pitanja vode i puteva u svim selima, i bošnjačkim i srpskim i mešovitim. Napravićemo program obnove fasada na svim zgradama u naseljenim mestima kako bi lakše privukli investitore", najavio je Dodik.

Prema dogovoru, urediće se i korito reke Križevica.

Drugi najavljeni segment je razvoj i zapošljavanje.

"Trebaju nam radna mesta. Videćemo kod postojećih poslodavaca ako postoji mogućnost da se zaposli veći broj ljudi. U Fabrici za izradu peleta i drugih kompanija. Hoćemo da napravimo razliku koja se može videti iduće godine u ovo doba. Mislim da mnoge stvari možemo isplanirati i realizovati", rekao je predsednik Srpske.

Najavio je održavanje sastanka vlade Republike Srpske i vlade Federacije BiH u Srebreniciji, rekavši da je spreman da podrži i bude prisutan kako bi se napravilo nešto što će biti zapisano i dokumentovano. Nakon toga će, dodao je, preostati samo realizacija.

"Mislim da će iduća godina biti godina dobrih poslova u Srebrenici", rekao je Dodik.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара