Dodik: Vreme je da prekinem komunikaciju sa Izetbegovićem

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da je vreme da prekine svaku komunikaciju sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, iako, kako je rekao, misli da je BiH neophodan i snažan, jedinstven politički faktor.

Dodik kaže da je potreba političkih faktora u BiH da naprave jedinstvo, veoma veliko.

"Pogotovo u BiH u kojoj se nameće krivica samo za Srbe. To smo videli u Bakirovim nastupima u Briselu. Ja nigde u Kini nisam klevetao nikoga drugog. Politički lideri u RS moraju da razgovaraju. Zajedništvo je neophodno", rekao je Dodik u Banjaluci na konferenciji za novinare.

Primetio je da je vreme da sa Izetbegovićem prekine svaku komunikaciju.

Podsetio je da je Izetbegović izgubio Srebrenicu na lokalnim izborima, ali i nekoliko važnih opština.

"Ni izbori u Americi njegovoj politici ne idu na ruku. Bakir je već umešan u svašta. SDA je partija koja je svoje prvake instalirala u pravosuđe. I to najbolje govori o Izetbegovićevim izjavama. Meni je jasno da bošnjački političari veruju da će nestati svedoci i zato se ne procesuira ništa od zločina prema Srbima", rekao je Dodik.

Ponovio je da Izetbegović mora da objasni zašto je izgubio izbore, ali i da objasni izjavu lidera SBB-a Fahrudina Radončića u prištinskom sudu o njegovom ocu Aliji.

"Bakir je rekao da nastavlja politiku svoga oca i to dovoljno govori", istakao je Dodik.

Kaže da ne dolazi u obzir nikakva prekompozicija BiH.

Smatra da kardinal Vinko Puljić ne treba da se meša u političke stvari u BiH, te da verski lideri treba da se bave verom.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво