Izetbegović poručio Dodiku: Menjaj se ili ćeš biti promenjen

Predsedavajući Predsedništva BiH i predsednik SDA Bakir Izetbegović poručio je predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da bi bilo bolje da promeni svoje ponašanje, kako ne bi bio promenjen. Izetbegović je rekao i da je njegova stranka učinila sve da osigura pobedu Ćamilu Durakoviću na izborima u Srebrenici, utrostručivši broj birača koji su glasali poštom, ali da oni nisu prihvaćeni.

Izetbegović je Dodiku uputio poruku govoreći o najnovijem izveštaju Evropske komisije o napretku BiH na putu integracija u EU i NATO i o Izveštaju visokog predstavnika Valentina Incka u Savetu bezbednosti UN, u kome je, takođe, navedeno da Republika Srpska sa Dodikom na čelu u velikoj meri usporava napredak BiH.

"Kada vidimo sve izveštaje u BiH, jasno je ko koči napredak zemlje. Miloradu Dodiku je bolje da promeni svoje ponašanje, kako on ne bi bio promenjen", naveo je Izetbegović.

Izetbegović je izjavio i da je SDA učinila sve što je bilo moguće. Čak je, kako je rekao, utrostručila broj birača koji su slali glasove poštom, u korist pobede Ćamila Durakovića na lokalnim izborima za načelnika Srebrenice, i ponovio je da su izbori u toj opštini bili neregularni.

"Učinili smo sve što je moguće i pružili punu podršku za pobedu Ćamila Durakovića. Utrostručili smo broj birača za glasanje poštom, ali rezultatu su se, osim ujedinjenja svih srpskih stranaka, pridružile nepravilnosti i izborne prevare, te odluka da se ne uvaže legitimni glasovi poštom. Duraković je oštećen za najmanje 450 glasova", kazao je Izetbegović novinarima u Sarajevu.

U međuvremenu, Ustavni sud Bih odbio je Durakovićevu žalbu na rešenje Suda Bih od 25. oktobra na odluku CIK-a o utvrđivanju i objavljivanju izbornih rezultata u Srebrenici.

Duraković je ranije danas predao dužnost novom načelniku, kandidatu svih srpskih stranaka Mladenu Grujičiću.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се