Medojević: Državni tužilac da suspenduje Katnića

Jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta Nebojša Medojević pozvao je Vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da suspenduje Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, zbog navoda koje je izneo na konferenciji za novinare u vezi sa organizacijom pokušaja terorističkog napada u Crnoj Gori 16. oktobra.

Medojević je u saopštenju naveo da je Katnić, "privatni Đukanovićev i partijski DPS-ov tužilac, pored gomile neistina, jeftinih podmetanja, montaža, konstrukcija", izrekao i jednu istinu.

Radi se "o njegovoj tvrdnji da iza ovoga, do sada neviđenog napada na demokratski poredak, na slobodnu volju građana, na regularne izbore, i na suverenost ove zemlje, stoji jedna politička partija i njen lider".

"To je tačno. To je u moru laži kojima smo zapljusnuti, jedina izgovorena istina. Po svim do sada javnosti dostupnim informacijama, a i na osnovu mojih dodatnih saznanja iz izvora u EU i NATO, iza ove bruke i nezabeležene sramote za državu Crnu Goru, najverovatnije stoji DPS i Milo Đukanović lično", smatra Medojević, koji tvrdi da su "samo Đukanović i njegov DPS imao motiv, sredstva i priliku da napravi ovaj zločin".

Prema mišljenju Medojevića, prva žrtva ovog skandala je već pala, "jer je Đukanović pod pritiskom spolja, morao da se ekspresno povuče i da za mandatara predloži Duška Markovića".

"Državni tužilac, koji je spreman da hapsi bez dokaza, da izmišlja teroriste i lažni državni udar i da tako izbore učini neregularnim - takav tužilac predstavlja najveću pretnju miru i pravnom poretku u svakoj državi", ocenio je jedan od lidera opozicionog DF.

Vrhovni državni tužilac Crne Gore Ivica Stanković demantovao je tvrdnje da je hapšenje osumnjičenih za terorizam u pokušaju 16. oktobra insceniran postupak, a glavni specijalni tužilac Milivoj Katnić za sve optužio nacionaliste, državljane Rusije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара