Konačni rezultati izbora u Crnoj Gori

Državna izborna komisija (DIK) Crne Gore proglasila je konačne rezultate parlamentarnih izbora, koji su u Crnoj Gori održani 16. oktobra. DPS je osvojio 36 mandata, DF 18, Ključ 9, Demokrate Alekse Bečića 8 mandata, SDP 4, a Socijaldemokrate i Boššnjačka stranka po 2 mandata. Koalicija Albanci odlučno osvojila je jedan mandat, koliko i Hrvatska građanska inicijativa.

Prisutno je bilo 15 članova DIK-a, koji su podržžali odluku o proglaššavanju konačnih izbora, dok je opozicija, uoči glasanja, napustila maratonsku sednicu koja je juče počela oko 17 sati, prenosi RTCG.

Zakonski rok do kada je Držžavna izborna komisija (DIK) morala da utvrdi konačne rezultate izbora bio je ponedeljak, 31. oktobar.

Kako RTCG navodi DPS je osvojio 36 mandata, DF 18, Ključ 9, Demokrate Alekse Bečića 8 mandata, SDP 4, a Socijaldemokrate i Boššnjačka stranka po 2 mandata. Koalicija Albanci odlučno osvojila je jedan mandat, koliko i Hrvatska građanska inicijativa.

Sekretar DIK-a, Milisav Ćorić, ranije je u izjavi za Radio Crne Gore ocenio da se sednica odvijala "u jednoj prilično loššoj, neprijatnoj atmosferi".

Naime, sednica je prvi put prekinuta i data pauza zbog toga što su se pojavile teškoće u imenovanju oponumoćenog predstavnika liste Demokratskog saveza Albanaca.

Ubrzo nakon nastavka sednice, oko 20 sati, pojavila se informacija da su se ispred zgrade DIK-a okupili pojedini opozicioni lideri, pa je sednica, opet prekinuta oko 21 sat.

Ispred zgrade u kojoj je zasedao DIK, bili su lideri Demokratskog fronta - Nebojša Medojević, Milan Knežević, Koča Pavlović...

Sekretar Držžavne izborne komisije Milisav Ćorić, kazao je da je sednica počela sa situacijom u kojoj je saošpšteno da je "neko hteo da povuče svog predstavnika", a nakon toga se doššlo do osporavanja te činjenice.

"Onda je bilo višše pauza. Nikako da se dovede rad sednice u nivo korektne komunikacije da se izjasnimo o materijalu koji je na dnevnom redu, a to podrazumeva da se rasprava vodi o činjenicama i okolnostima u kojima se odvijao izborni proces, kao i o tome da li zaista sve te okolnosti ukazuju da možžemo, mirne savesti, da proglasimo rezultate izbora održžanih 16. oktobra", kazao je sinoć Ćorić za Radio Crne Gore.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво