Kako će izgledati nova ograda na mađarskoj granici?

Probno se rade dve vrste ograde na mađarsko-srpskoj granici, a najefikasnija će biti odabrana. Nova ograda sem žičane mreže ima i dodatno ojačanje sa armaturnom mrežom koja će mnogo teže biti presečena.

Mađarska podiže novu barijeru na mađarsko-srpskoj granici. U toku je izgradnja probne ograde koja, kada se odabere konačna verzija, treba da bude postavljena duž svih 175 kilometara zelene linije sa našom zemljom.

Iako su mađarski zvaničnici od početka postavljanja ograde na mađarsko-srpskoj granici, govorili da je ona privremena, barijere su sve ozbiljnije.

Kod mesta Gara u Županiji Bačkiškun, građevinski radnici počeli su da podižu novu, probnu ogradu, koja će biti desetak metara unutar mađarske teritorije, iza već postojeće.

Vlasti u toj zemlji navode da se probno rade dve vrste ograde, a da će biti odabrana najefikasnija. Primetno je da nova ograda sem žičane mreže ima i dodatno ojačanje sa armaturnom mrežom koja će mnogo teže biti presečena.

Nova ograda će biti opremljena rasvetom i kamerama, a biće instalirani i senzori kretanja. Ispred nove barijere iskopani su i kanali kako bi pristup ogradi bio dodatno otežan.

Inače, duž svih 175 kilometara prve zaštitne ograde, Mađarska je uredila pristupni put kojim se kreću samo vojska i policija. Time su obezbeđeni uslovi za brzo reagovanje u slučaju proboja ograde.

Sve ovo treba da obeshrabri migrante u pokušaju da nelegalno uđu Mađarsku, pa ako u tome i uspeju, policija ih vraća u tranzitne zone sa Srbijom, što obesmišljava bilo kakve pokušaje da se preko zelene linije domognu Evropske unije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво