Sud BiH odbacio žalbu Durakovića, nema poništavanja izbora

Apelaciono odeljenje Suda Bosne i Hercegovine odbacilo je žalbu nezavisnog kandidata za načelnika opštine Srebrenica Ćamila Durakovića za poništavanje izbora u Srebrenici i ponovno prebrojavanje glasova, čime je odluka Centralne izborne komisije BiH postala pravosnažna.

Očekuje se da se Apelaciono odeljenje Suda BiH, kako su rekli u CIK-u, u narednim danima oglasi i o prigovoru koalicije SDA-SBB po istoj stvari, nakon čega će se u potpunosti razrešiti situacija oko izbora za načelnika opštine Srebrenica i Skupštine opštine Srebrenica, preneo je sajt N1.

Žalbe na utvrđene rezultate lokalnih izbora u Srebrenici podnesene su kako bi se osporili rezultati izbora.

U obrazloženju žalbi se tvrdi da su utvrđene nepravilnosti na sam dan izbora i da je, kako je navedeno, brojnim građanima dozvoljeno da glasaju sa neregularnim dokumentima, i da je policija upala u Opštinu Srebrenica, "nakon čega izborni materijal nije bio pod nadzorom Opštinske izborne komisije".

Na lokalnim izborima koji su u BiH održani 2. oktobra u Srebrenici je nakon više godina pobedio kandidat srpskih stranaka Mladen Grujičić, što Ćamil Duraković ne želi da prizna.

Posle ove odluke Suda BiH, Duraković je najavio žalbu Ustavnom sudu BiH.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара