Porodice kidnapovanih Mesiću: Poslednji ste koji može nešto da traži od Srbije

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji poručilo je nekadašnjem hrvatskom predsedniku Stjepanu Mesiću da je on poslednji čovek koji može bilo šta da traži od Srbije, a posebno ne da se Beograd izjašnjava da li je za celovitost BiH ili Milorada Dodika, koji, kako je naveo, rastura tu državu.

"Vi ste poslednji čovek koji može to da traži od Srbije. Vi brinete o celovitosti Bosne i Hercegovine, a bili ste ključni čovek u zločinačkom udruženju razbijača SFRJ", navodi se u saopštenju tog udruženja.

Iz Udruženja podsećaju da je Stjepan Mesić kao poslednji predsedavajući Predsedništva SFRJ svetu poručio: "Ja svoj posao završio, Jugoslavije više nema."

Ukazuju i da je zbog "razbijača SFRJ, prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana i njegovih Zengi od 1991-1995. godine" na hiljade Srba ubijeno, na stotine hiljada domova, kuća i ognjišta je spaljeno, a u zločinačkim akcijama "Bljesak" i "Oluja" proterano je 250.000 krajiških Srba iz SAO Krajine i Hrvatske.

"Pošto je Vaša zločinačka NDH priznala zločinačku tvorevinu Kosovo, a napadate Republiku Srpsku i Dodika pitamo vas – da li je pravedno da se NATO agresijom otme Srbiji Kosovo i Metohija, a da Bosna dobije teritoriju Republike Srpske i to bez pravde za srpske žrtve", navodi se u saopštenju Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM.

Nekadašnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić, koji je na listi SDP-a neuspešno pokušao da se vrati u politiku pošto mu je bivša vlast ukinula kabinet, rekao je da bi Srbija trebalo da se izjasni da li podržava celovitu BiH, ili Milorada Dodika "koji rastura BiH".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи