Dikić negirao krivicu i započeo štrajk glađu

Milan Petrović, branilac bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića, izjavio je da je njegov klijent negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret i da je u pritvoru započeo štrajk glađu i žeđu, javili su podgorički mediji. Tužilaštvo traži produženje pritvora za Dikića i 13 osumnjičenih.

U Višem sudu u Podgorici je ranije danas počelo saslušanje osumnjičenih za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori.

Prvi je saslušavan upravo Bratislav Dikić, a saslušavaju se po predlogu Specijalnog tužilaštva za određivanje pritvora.

Advokat Božina Banović, branilac po službenoj dužnosti jednog od osumnjičenih, Dragana Maksića, tražio je ranije danas od Tužilaštva da ga razreši dužnosti.

Banović je napisao da razrešenje traži zbog teškog uspostavljanja saradnje sa klijentom i vidnog nepoverenja u njega.

"Što je dovoljan i objektivan razlog da se imenovanom dodeli drugi branilac po sopstvenoj dužnosti ili po sopstvenom izboru", piše u Banovićevoj molbi za razrešenje, prenele su podgoričke Vijesti.

Specijalno tužilaštvo Crne Gore zatražilo je od Suda da produži pritvor za 14 srpskih državljana, na čelu sa bivšim šefom srpske Žanarmerije Bratislavom Dikićem.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković izjavio je za TVCG da prikupljeni podaci, a naročito mere tajnog nadzora, ukazuju na sumnju da su uhapšeni državljani Srbije počinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju.

Po nalogu Specijalnog tužilaštva, u predizbornoj noći je uhapšeno 20 državljana Srbije, među kojima i Bratislav Dikić.

Njega Tužilaštvo sumnjiči da je sa Aleksandrom Sinđelićem vođa kriminalne grupe, koja je pripremala terorističke napade na institucije, ubijanje civila i hapšenje premijera Mila Đukanovića.

Sinđelić je izbegao hapšenje i policija traga za njim.

Tužilaštvo je nakon saslušanja odredilo zadržavanje do 72 sata za 14 uhapšenih, a šestoro je pušteno nakon saslušanja.

Iz Tužilaštva su saopštili da sumnjiče uhapšene da su početkom oktobra u Srbiji i Crnoj Gori formirali kriminalnu organizaciju, s ciljem da utiču na zakonodavnu i izvršnu vlast u Crnoj Gori.

"Sumnja se da je plan ove organizacije bio da u vreme proglašenja rezultata na parlamentarnim izborima, uz upotrebu oružja, napadnu okupljene građane ispred Skupštine Crne Gore i službenike Uprave policije, a da potom zauzmu prostorije Skupštine, s namerom da proglase izbornu pobedu određenih političkih partija", saopštilo je Specijalno tužilaštvo, ne navodeći o kojoj političkoj partiji je reč.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво