Izetbegović ponovo o poništavanju izbora u Srebrenici

Predsedavajući Predsedništva BiH i presednik SDA Bakir Izetbegović je rekao da su svi uslovi za poništavanje izbora u Srebrenici ispunjeni i da je rano reći da se to neće dogoditi.

Stranka demokratske akcije je nakon sednice Kolegijuma u ponedeljak zatražila poništavanje izbora u Srebrenici zbog, kako su naveli, grubog narušavanja integriteta izbornog procesa u ovoj opštini upadom pripadnika MUP-a RS u zgradu Opštine Srebrenica u kojoj je čuvan izborni materijal.

Komentarišući navode da do poništavanja izbora verovatno neće doći i na pitanje šta će SDA učiniti ukoliko se to ne desi, Izetbegović je rekao da je o tome još uvek rano govoriti dodavši da je reč o flagrantnim kršenjima propisa Izbornog zakona BiH zbog kojih mora biti reakcija.

"Videćemo da li će doći do toga. Oni kojima se obrati Ćamil Duraković o tome treba da se izjasne. On tek treba da se obrati. Prema tome, rano je reći da do toga neće doći jer mislim da su ispunjeni svi uslovi da se to dogodi", rekao je Izetbegović za bošnjačke medije.

Ne možete, kaže Izetbegović, da prekršite flagrantno propise Izbornog zakona, da odvojite one koji moraju biti uz izborni materijal satima, da ugasite kamere, direktno omogućiti manipulaciju, a da to tek tako prođe.

Nakon te intervencije srpski kandidat Mladen Grujičić je imao hiljadu glasova više nego čitav srpski blok.

"To su flagrantna kršenja, nakon kojih mora biti reakcija tako da ćemo u tome istrajati do kraja. Postoje sudovi u ovoj zemlji i mi ćemo tu stajati uz Durakovića do kraja", rekao je Izetbegović.

Kada je reč o izborima u Stocu, Izetbegović je istakao da će oni biti poništeni, ali je upozorio da članovi Centralne izborne komisije već ulaze u zakonski vakuum i da su obavezni da donesu odluku o ponavljanju izbora.

"Oni su u roku od 14 dana bili obavezni da donesu odluku o ponavljanju izbora, tako da ih sa ovog mesta požurujem da to i urade", poručio je predsedavajući Predsedništva BiH i predsednik SDA.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи