SIPA pretresa objekte sa video-snimka o trgovini oružjem

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu započeli su pretres objekata na području Sarajeva u vezi sa reportažom italijanskog novinara o ilegalnoj trgovini oružjem iz Bosne i Hercegovine u Italiju.

Novinar popularne italijanske emisije "Le Iene", Luiđi Pelaca napravio je intrigantnu video-reportažu o kupovini ilegalnog oružja u BiH koja je nakon prikazivanja na programu "Italia 1" izazvala buru rasprava na društvenim mrežama u Italiji, objavili su mediji u BiH.

Novinarski prilog pod nazivom "Gde ISIL kupuje oružje za napad na Evropu", gledalo je do sada čak 22 miliona gledalaca, tvrdi sarajevski Avaz.

Na početku reportaže koja traje skoro 19 minuta, Pelaca je otputovao u Sarajevo kako bi pokazao lakoću kojom potencijalni teroristi Islamske države mogu nabaviti oružje i prebaciti ga u Evropu.

Skrivenom kamerom snimao je susret sa svojom "vezom" u Bosni i Hercegovini koja ga je povezala s prodavačima oružja u raznim delovima BiH.

Njegova veza iz Bosne i Hercegovine ugostila ga je u svojoj kući, gde mu je ispričala o svojoj kriminalnoj prošlosti u Italiji, sadašnjem životu u Sarajevu i o tome kako su navodno nedavno prokrijumčarili 500 automatskih pušaka AK-47 u Holandiju.

U prilogu može se videti kako novinar kupuje staru vojnu pušku od nepoznatih osoba negde severno od Mostara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара