Nemačka vratila 12.670 izbeglica u Austriju

U proseku Nemačka Austriji vrati 34 lica dnevno, i tako je u avgustu iz te zemlje u "Alpsku republiku" vraćeno 1.060 lica.

Od početka godine broj izbeglica koej su nemački policajci na granici vratili austrijskim kolegama dostigao je 12.760.

To je, kako konstatuje austrijska štampa, visoka brojka imajući u vidu da je tokom prošle godine Nemačke u susedne države vratila oko 9.000 izbeglica.

Vraćanja nisu proterivanja i od te mere su pogođena ona lica koja u Nemačkoj ne mogu da dokažu identitet dokumentima, kao i da nemaju nameru da zatraže azil u toj zemlji, jer žele da putuju dalje.

Od kada je Švedska, početkom ove godine, zaustavila prijem izbeglica, a i zatvorena je balkanska ruta, broj vraćanja sa nemačke granice opao, ali i dalje se nalazi na visokom nivou.

Tako je u avgustu više od 2.000 osoba pokušalo ilegalno da uđe iz Austrije u Nemačku.

Nemačke vlasti, takva lica, vraćaju autobusima u Austriju, a više od polovine ostaje u austrijskoj pokrajini Gornja Austrija.

Ukoliko oni ne podnesu zahtev za azil u Austriji pokreće se postupak zbog kršenja zakona o strancima. Nakon izvesnog vremena biva im naloženo da napuste zemlju.

Međutim, problem austrijskih vlasti je šta učiniti ako se izbeglice ogluše o taj zahtev.

Kada bivaju "uhvaćeni" protiv njih se samo podnosi prijava, i samo mali broj može biti pritvoren pred proterivanje.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво