Duraković najavljuje zahtev za ponovno prebrojavanje glasova

Aktuelni načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković ne miri se sa najavljenom mogućnošću da izgubi izbore u toj opštini i najavljuje da će tražiti ponovno prebrojavanje glasova.

Srpski kandidat Mladen Grujičić i dalje u prednosti u odnsu na Durakovića kada je reč o glasovima, a nakon što je Opštinska izborna komisija Srebrenice juče utvrdila da Grujičić ima oko 1.000 glasova manje, Duraković kaže da je već u izbornoj noći bilo jasno da u ukupnom broju glasova njegovog protivkandidata nešto nije u redu.

"To jednostavno nije bilo logično. Zbog toga sam već napravio pritužbu i tražiću od CIK-a da se ti glasovi opet prebroje", kazao je Duraković, koji je ranije rekao da će, ukoliko izgubi na izborima, tražiti odgovornost svih bošnjačkih faktora koji su tome doprineli.

Za portal Kliks, Duraković tvrdi da je očito došlo do kršenja izbornih pravila.

"Simptomatične su i druge stvari gde je na nekim bošnjačkim biračkim mestima dolazilo do poništavanja mojih glasačkih listića. Neprirodno je da u bošnjačkom mestu Luka, koje je moje rodno mesto, dva glasa dobije Grujičić, a gde je nekoliko mojih glasova poništeno. Dešavaju se neke agresivne i neprirodne stvari koje je neko proveo na terenu", kaže Duraković, koji se još uvek nada pobedi.

Na osnovu poslednjih ažuriranih podataka CIK-a BiH za načelnika Opštine Srebrenica obrađeno je 85 odsto biračkih mesta.

Na osnovu dosadašnjih rezultata Mladen Grujičić je osvojio 3.879 glasova, a Ćamil Duraković 1.631 glas. Osim glasova u odsustvu i onih koji dolaze poštom ostalo je da se obrade još četiri redovna biračka mesta.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво