Duraković: Strahujem od pobede srpskog kandidata

Aktuelni načenik Srebrenice Ćamil Duraković ne prihvata pobedu koju je proglasio njegov protivkandidat, Srbin Mladen Grujičić, jer je, kako kaže, još rano. To što su Srbi već počeli da slave pobedu nazvao je provokacijom.

Ćamil Duraković je priznao da će rezultat biti tesan, ali tipuje na glasove "odsutnih" i onih koji glasaju poštom.

Sve dok se ti glasovi ne saberu, rekao je Duraković, ne može se govoriti o bilo čijoj pobedi.

"Oni (Srbi) plasiraju svoju pobedu, oni ne znaju šta ćemo dobiti putem pošte, a 1.600 njih ima pravo da glasa na taj način", rekao je Duraković.

Dodao je da sumnja da je bilo neregularnosti u glasanju, odnosno da je bilo, kako je rekao, previše vozila iz Srbije i ljudi koji su samo došli da glasaju i otišli svojim kućama.

"To nama otvara mogućnost da vidimo kako je na pojedinim biračkim mestima rapidno porastao broj birača i pokrenemo pravno osporavanje izbornog rezultata", rekao je Duraković.

Za Grujičića tvrdi da je kandidat Vojislava Šešelja i da mu je kampanju vodila Srpska radikalna stranka. Bio je, kaže, u kampanji "rame uz rame" sa Šešeljom.
Zato, dodao je Duraković, nema potrebe da komentarišemo "koliko bi Grujičić za Bošnjake bio dobar ili loš načelnik opštine".

Duraković je rekao i da strahuje od pobede srpskog kandidata, jer, tvrdi, to neće biti dobro za one Bošnjake "koji žive u Srebrenici, a preživeli su genocide".

"Ne možemo nikoga kriviti, ja sam imao apsolutnu podršku. Ko je kriv, da li je kriv i da li će biti kriv, videćemo", rekao je Duraković.

Dodao je da treba sačekati da se sve ozvaniči.

"Ako stvari krenu po zlu, mislim da bi moglo doći do ozbiljnih problema i velikog odlaska Bošnjaka iz Srebrenice", rekao je Duraković.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара