Dodik: Biće još referenduma i to elektronskih

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je u Banjaluci da će u Srpskoj biti još referenduma i da će oni ubuduće biti organizovani elektronski, kako bi se brže i lakše mogli sprovesti.

Na tim referendumima, kako je rekao, imaće pravo da se izjasne svi oni koji budu imali upisano šestomesečno prebivalište u RS.

"Ovo što je uradio Bakir Izetbegović obiće mu se kao bumerang o glavu", poručio je Dodik.

Ponovio je da će se na poziv Tužilaštva BiH odazvati, ali da ne želi da ide u Sarajevo, i izrazio je spremnost da se obrati putem video-linka ili iz neke lokacije u RS.

Dodik je objasnio da se ustupci odnose na činjenicu da bez predstavnika Vlade RS nijedna odluka u sklopu mehanizma neće moći da bude donesena.

Dodao je da će uskoro biti usvojen Pravilnik koji će definisati ko je nadležan da predstavlja RS na pregovorima i razgovorima.

Ponovio je da je tokom pregovaranja o mehanizmu koordinacije RS od Bakira Izetbegovića, predsedavajućeg Predsedništva BiH, dobila ustupke kakve nije mogla ni da sanja, preneli su banjalučki mediji.

Ponovio je i da će uskoro Srpska podneti apelaciju Ustavnom sudu BiH oko svih zakona usvojenih u Federaciji, a za koje nije bilo saglasnosti, zbog činjenice da Dom naroda Federacije nije popunjen na ustavan način, sa Srbima, te najavio i apelaciju o 1. martu, kao Danu državnosti BiH, koji Srbi i Srpska ne priznaju.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво