Izetbegović: Onaj ko udari na državu dobiće od države odgovor

Predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović ne odustaje od pretnji predsedniku RS Miloradu Dodiku, kome je ranije predvideo sudbinu Muamera Gadafija i Sadama Huseina, poručivši da "onaj ko udari na državu, dobiće od države odgovor".

Bakir Izetbegović, koji je inicirao apelaciju Ustavnog suda o zabrani 9. januara kao Dana RS, sinoć je u Novom Travniku, u okviru kampanje uoči predstojećih lokalnih izbora u BiH, rekao da misli da je "Milorad Dodik danas jedan vrlo zabrinut čovek".

"Nije se igrati sa institucijama države i mislim da nakon ovoga nikome neće pasti na pamet da pravi onaj teški referendum kojim su se dičili. Ne možete rušiti mirovni sporazum a da ne srušite mir u ovoj zemlji", rekao je Izetbegović, prenela je Al Džazira.

Izetbegović, koji je i aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH, istakao je da neće biti povratka u devedesete godine prošlog veka i konflikte, te da BiH više nije zemlja slučaj, koja je u zastoju i izaziva zabrinutost.

Inače, Dodik je juče potvrdio da je dobio poziv Tužilaštva Bosne i Hercegovine za saslušanje zbog održavanja referenduma o Danu RS, ali je ponovio da ne namerava da izjavu daje u Sarajevu jer smatra da mu je u tom gradu, nakon Izetbegovićevih izjava, život ugrožen.

Dodik je rekao da je spreman na saradnju sa Tužilaštvom, ali na teritoriji RS.

Ukazao je i da jučerašnja odluka o suspenziji glavnog tužioca Bosne i Hercegovine Gorana Salihovića govori o tome koliko su pravosuđe i tužilaštvo podložni raznim političkim uticajima, a pre svih Izetbegovićeve Stranke demokratske akcije.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво