Pupovac: Pregovori o podršci vladi sa HDZ-om idu dobro

Susretom sa zastupnicima manjina, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović započela je konsultacije o formiranju nove hrvatske vlade i izboru mandatara. Pregovori sa HDZ-om idu dobro, rekao Milorad Pupovac.

Potpredsednik SDSS Milorad Pupovac je nakon razgovora sa predsednicom Kolindom Grabar Kitarović rekao da su pregovori s HDZ-om u drugoj fazi, odnosno o pitanjima o pravima srpske nacionalne manjine.

"Pregovori idu dobro u smislu načina i sadržaja. Svaka nova prilika za pregovore donosi rešenja za nešto što nismo usaglasili u prethodnoj prilici, i ide dobro", rekao je Pupovac i dodao da će o pozicijama i participaciji nacionalnih manjina u vladu razgovarati kasnije.

Pupovac je novinarima rekao da nije prirodno da predstavnici manjina ne sede u firmama koje brinu o nacionalnim parkovima, ili u HEP-u, ili da u Hrvatskim šumama nema nikoga iako se zna da na tim područjima leže glavni rezervoari hrvatskog šumskog fonda...

"Dakle, stvari treba gledati funkcionalno, a ne u smislu preuzimanja odgovornosti za više stvari nego što je moguće. Naprosto želimo promeniti ono što je neprirodno", rekao je Pupovac odgovarajući na pitanje smatra li da nacionalne manjine treba da budu na pozicijama u državnim firmama.

Današnje konsultacije biće završene prijemom predstavnika HDZ. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво