Čović: Neće biti eskalacije situacije u BiH

Hrvatski član Predsedništva BiH i predsednik HDZ-a BiH Dragan Čović ne očekuje eskalaciju situacije u BiH nakon referenduma u Republici Srpskoj i izjavio da je siguran da visoki predstavnik Valentin Incko neće koristiti svoja ovlašćenja.

"U BiH kad jedni slave, drugi uglavnom protestuju. Oko svega, tako i oko datuma. Da smo se mogli dogovoriti oko državnih i crkvenih praznika, imali bi zakon o njima. Što pre prebacimo teme u realan okvir života BiH, izađemo iz okvira kampanje, biće nam lakše. Preporučio bih kolegama da manje komentarišemo dane iza nas, a da se okrenemo evropskoj budućnosti u BiH", kazao je Čović za hrvatsku RTL.

Upitan da li ovaj referendum ima bilo kakvog uticaje na Hrvate u BiH, Čović naglašava da je uveren da neće imati te je njegovo nastojanje, kao i stranke na čijem je čelu, evropski put BiH i unutrašnja stabilnost zemlje.

Kada je u pitanju ponašanja Zagreba prema Hrvatima u BiH, Čović misli "kako će taj nivo komunikacije biti dignut na maksimum već nakon formiranja hrvatske vlade".

"Moja poseta Zagrebu i razgovor s gospodinom Plenkovićem i drugim zvaničnicima ukazuju na to da dosadašnji nivo komunikacija ni izbliza nije zadovoljavala potrebe nas u BiH", ocenio je hrvatski član Predsedništva BiH.

Na pitanje da li veruje da će visoki predstavnik Valentin Incko iskoristiti svoja ovlasćenja i može li naon toga situacija u BiH da eskalira, Čović je rekao da je sigurnan da se to neće dogoditi.

"Mi ćemo se već za dva dana okrenuti drugim temama", poručio je Čović, prenela je Fena.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи