Migranti se udavili u Dunavu u Bugarskoj

Dva migranta su se udavila, a za četiri se traga posle brodoloma 8. septembra na bugarskoj strani Dunava, saopštila je Granična policija Bugarske.

Migranti koji stižu iz Turske, idu novom rutom preko Dunava koji je granica između Bugarske i Rumunije, da bi izbegli Srbiju čija granična kontrola je ojačala ovog leta, piše AFP.

"Četiri migranta koji kažu da su Iračani, uspela su da stignu na ostrvo Dobrinja u četvrtak pre ponoći nakon brodoloma jednog od dva čamca" kojima su se prevozili, izjavio je Dimitar Čorbadžijev, šef pogranične policije u gradu Ruse za televizije BNT i Nova.

U nedelju su tela jednog petogodišnjeg dečaka i jednog mladića nađena dvadesetak kilometara niz reku. Traganje za drugim žrtvama - dve devojke, dečak i muškarac - nastavlja se danas, dodao je on.

Uprkos zatvaranju stotinu kilometara granice s Turskom, Bugarska je ove godine registrovala dolazak više od 9.000 ilegalnih migranata, od čega 50 odsto Avganistanaca, 38 odsto Iračana i 12 odsto Sirijaca, navodi Agencija za izbeglice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи