Bivši radnici KAP-a ponovo protestuju

Crnogorska policija sprečila je stotinak bivših radnika Kombinata aluminijuma da blokiraju put Podgorica-Kolašin. Pošto su se pomerili, radnici su najavili da će okupljanje nastaviti ispred skupštine.

Predstavnik bivših radnika Kombinata aluminijuma (KAP), Nikola Raković ranije je rekao da je razgovarao s načelnikom Centra bezbednosti Podgorica, Jovicom Rečevićem, i da nisu dobili dozvolu za blokadu magistrale. Kažu, međutim, da neće odustati.

"Danas Smokovac, sutra negde drugde", poručio je Raković i pozvao policiju "da se preispita" i da "štiti one koje treba".

Predstavnik radnika, Zoran Vukotić, rekao je da radnici očekuju i dolazak ministra unutrašnjih poslova, Gorana Danilovića.

Radnici traže poštovanje Zakona o izmirenju obaveza prema radnicima KAP-a koji je parlament usvojio jula prošle godine kao “leks specijalis”.

Bivši radnici su početkom prošle sedmice nasilno pokušali da uđu u parlament, ali ih je policija sprečila u tome, koristeći suzavac u spreju.

Vlada je na sednici u četvrtak usvojila zaključke u vezi sa rešavanjem pitanja isplate otpremnina bivšim radnicima KAP-a, koji se odnose na to da se ispoštuju zaključci izvršne vlasti iz aprila ove godine.

Za isplatu penzionera KAP-a potrebno je 5,45 miliona evra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије