Crna Gora, ministar pokrenuo postupak protiv direktora policije

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Goran Danilović najavio je disciplinski postupak protiv direktora Uprave policije Slavka Stojanovića zato što ga, kako navodi, nije obavestio o mogućnosti da ispred Skupštine Crne Gore dođe do incidenta, prenosi RTCG.

Uprava policije MUP-a Crne Gore u saopštenju negira da je Stojanović imao unapred saznanja da može doći do incidenta i tvrdi da je ministar obavešten o svemu dok je događaj bio u toku.

Bivši radnici Kombinata aluminijuma (KAP), koji zahtevaju isplatu otpremnina, pokušali su da na silu uđu u skupštinu, ali ih je policija koristeći suzavac sprečila u tome. Nekoliko radnika je palo u nesvest.

Danilović je na vanrednoj pres-konferenciji saopštio da nije znao ništa o nasilnom ulasku bivših radnika KAP-a u skupštinu i intevenciji policije jer ga Stojanović nije obavestio.

"Ministar unutrašnjih poslova zvaničnim putem nijednim zvaničnim aktom pre dešavanja pred parlamentom, nijednom zapetom, tačkom, slovom, nije upoznat sa mogućnošću da će se nešto dogoditi, sa najavom ili bilo čim sličnim," rekao je Danilović, preneo je RTCG.

Prema njegovim rečima, izostala je komunikacija sa menadžmentom policije, konkretno direktora Uprave policije sa ministrom.

"Samim tim, sasvim izvesno sam onemogućen da kao politička ličnost i ministar unutrašnjih poslova, komunikacijom sa svim zainteresovanim stranama, eventualno sprečim da dođe do svega ovoga", naglasio je Danilović.

Smatra da su današnja dešavanja pred parlamentom za njega više od incidenta i naglašava da je morao znati da se eventualno sprema nasilan ulazak u Skupštinu.

Danilović ističe nedopustivo i neprimereno ponašanjem direktora Uprave policije.

"Jer sam iz medija saznao da se nešto događa, a morao sam znati po zakonu da se sprema eventualno protivzakonit ulazak u instituciju kakav je parlament, da imamo ozbiljnu najavu i da treba da preduzmemo određene korake", saopštio je Danilović.

Dodao je da je to kap koja je prelila čašu i da je Stojanoviću već zabeležio dosta grešaka.

Ministar je zbog današnjeg incidenta zatražio sastanak i sa predsednikom crnogorske vlade Milom Đukanovićem.

"Jer ukoliko o svemu što se događalo ne zna ništa ni vlada ni ministar onda je u pitanju policijski puč", ocenio je Danilović.

Pozvao je radnike KAP-a na sastanak u MUP-u.

"Radnici su znali da je policija morala da interveniše. Pozivam radnike da dođu u ministarstvo i da razgovaramo. Ne smeju da dozvole da se preko njihovih leđa vodi predizborna tuča. Ne mogu da razumem svoje dojučerašnje kolege poslanike koji, znajući da je skupština zabranila ili nije dozvolila ulazak radnicima u parlament, pozivaju građane da to urade nasilno. Građani nemaju imunitet i na takav način niko, pa ni parlamentarac, nema pravo da vodi računa o građanima", naveo je Danilović.

Time je indirektno prozvao poslanika DF-a Janka Vučinića, koji je pozvao radnike da uđu u parlament.

Ovim povodom oglasila se i Uprava policije MUP-a Crne Gore negirajući da je direktor Uprave policije MUP-a Stojanović imao saznanja da će biti izvršen nasilan ulazak u objekat skupštine.

"Uprava policije MUP-a nije imala najavu niti bilo kakva saznanja da će biti izvršen nasilan ulazak u objekat Skupštine, odnosno da će ovakav nasilni ulazak u ovaj objekat biti pokušan, pa samim tim direktor nije ni mogao da obavesti ministra o navedenom pre nego se događaj desio", navodi se u saopštenju.

Naime, predstavnici bivših radnika KAP-a su u ponedeljak obavestili načelnika Centra bezbednosti Podgorice Jovicu Rečevića da će poslanik Janko Vučinić na sednici Skupštine zatražiti od poslanika koji su glasali za zakone u vezi sa otpremninama da zajedno pozovu ove bivše radnike KAP-a - sada penzionere, da uđu u Skupštinu, dodaje Uprava policije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво