Milanović: Nisam vređao, rugao sam se

Šef SDP-a Zoran Milanović ponovo se obrušio na Srbiju i srpsko rukovodstvo rekavši da nema ništa protiv srpskog naroda već protiv, kako je rekao, čaršije i da srpsko rukovodstvo i "čaršiju" nije vređao, već im se rugao.

Milanović je objasnio da pojam "čaršija" koristi, jer ga je i Stjepan Radić stalno koristio.

Upitan da prokomentariše izjavu srpskog premijera Aleksandra Vučića da je najveća uvreda koju je poslednjih dana čuo iz Hrvatske da su Srbi i Srbija "šaka jada", Milanović kaže da on može smisliti i puno gore uvrede poput onih koje "Vučićeva čaršija" upućuje Hrvatskoj.

Inače, bivši hrvatski premijer je popio kafu sa nekadašnjim predsednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem, koji se nalazi na listi Narodne koalicije koju predvodi Milanović, a potom su dali i izjave za medije.

Milanović je, kako je prenela TV N1, rekao da nekome ko nema "mentalitet silnika ili pokušaja silnika" nikada neće reći da je "šaka jada".

"Ako je to najgora uvreda i kvalifikacija, ja mogu smisliti puno gore uvrede koje njegova (Vučićeva) čaršija i klika upućuju nama", rekao je Milanović i dodao da za srpsko rukovodstvo ima samo jednu poruku, a to je da Srbija ukine zakon o univerzalnoj jurisdikciji.

"Onda smo šlus i možemo razgovarati", rekao je Milanović.

Postoji, kaže Milanović, jedna beogradska čaršija koja bi htela da bude na pet strana sveta, i zbog toga, tvrdi on, "srbijanski narod pati".

Milanović je primetio da se "HDZ totalno slaže s beogradskom čaršijom".

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво