Radnici pokušali na silu da uđu u Skupštinu Crne Gore

Upotrebom suzavca u spreju crnogorska policija sprečila je oko 100 bivših radnika Kombinata aluminijuma Podgorica da na silu uđu u Skupštinu Crne Gore. Do četvrtka čekaju odluku Vlade ili u ponedeljak blokiraju saobraćaj.

Bivši radnici kombinata predvođeni poslanikom i liderom Radničke partije Jankom Vučinićem pokušali su da na silu uđu u Skupštinu, gde je danas sednica parlamenta.

Oni danima protestuju jer im nisu isplaćene otpremnine u ukupnom iznosu od 5,45 miliona evra, a koje su im garantovane ranije usvojenim posebnim zakonom.

U trenutku kada su radnici pokušali da uđu u skupštinski hol, policija je upotrebila suzavac u spreju zbog čeka je nekoliko radnika tražilo lekarsku pomoć koja im je ukazana.

Bivši radnici Kombinata aluminijuma (KAP), blokiraće u ponedeljak saobraćaj na Smokovcu, ukoliko im Vlada u četvrtak ne ispuni zahteve, rekao je Nikola Raković, predstavnik penzionera KAP-a, nakon razgovora sa predsednikom parlamenta Darkom Pajovićem. Kaže da se  protesti nastavljaju i da će bivši radnici čekati do četvrtka, prenose Vijesti.

"U četvrtak ćemo imati odgovor Vlade. I dalje nastavljamo sa protestima i niko neće odustati od ovoga. Ukoliko u četvrtak ne dođe do realizacije na sednici Vladi, mi smo u ponedeljak na Smokovcu, gde ćemo tri sata obustaviti saobraćaj", kazao je Raković.

On je naveo da im je Pajović kazao da će se založiti za njihov problem i da će Vlada u četvrtak raspravljati o njihovim zahtevima.

"Verujemo u napore koje će predsednik Skupštine da napravi prema Vladi, ali nastavljamo okupljanja", rekao je Raković.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи