Mandić izašao iz bolnice

Lider Srpske liste Andrija Mandić, koji je preksinoć prebačen u Urgentni centar zbog iscrpljenosti posle 13 dana dugog štrajka glađu zbog odluke vlasti u Podgorici da priznaju nezavisnost Kosova, otpušten je iz bolnice.

Zdravstveno stanje Andrije Mandića naglo se pogoršalo u subotu kasno uveče, nakon čega je, uprkos njegovom protivljenju, prebačen u podgorički Klinički centar i priključen na infuziju.

Mandićevo zdravstveno stanje se, u međuvremenu, popravilo i on je pušten na kućnu negu, rekao je šef Kliničkog centra u Podgorici Vladimir Dobričanin.

Mandić je štrajk glađu započeo 13. oktobra, posle mitinga opozicije protiv odluke crnogorske vlade da prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Portparol Srpske narodne stranke Dobrilo Dedeić rekao je da, rukovodstvo te stranke odlučilo je da ne dozvoli Mandiću da nastavi štrajk glađu, jer, će morati da se "stavi na čelo dela opozicije koja zopočinje vanparlamentarnu borbu protiv crnogorskog režima".

Srpska lista čiji je Mandić jedan od lidera i Demokratska srpska stranka odlučile su u petak da napuste parlament i započnu vaninstitucionalnu borbu protiv crnogorskog režima.

Vratite mandat narodu

Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević pozvao je  vlast u Crnoj Gori da vrati mandat narodu, istakavši da se dogodilo puno toga što dovodi u pitanje da li vlast donosi samostalno važne političke odluke.

To se, rekao je Medojević, pokazalo kada se raspravljalo o Prostornom planu, privatizacijama, odnosima "s nekim domaćim i inostranim tajkunima", i uticaju organizovanog kriminala, preneli su crnogorski mediji.

Ima dosta političkih razloga zbog kojih bi aktuelni režim trebalo da vrati mandat građanima i da na taj način doprinese političkoj stabilizaciji ili stvaranju nove većine koja bi mogla da upravlja državom Crnom Gorom u interesu građana, rekao je Medojević.

"Režimu je preča vlast nego demokratizacija države i napredovanje ka Evropskoj uniji", ocenio je Medojević.

Lider je izrazio uverenje da će opozicione partije u narednom periodu na najbolji način pokazati domaćoj i svetskoj javnosti da u Crnoj Gori "stasava ozbiljna demokratka alternativa istrošenom i korumpiranom režimu".

"Sve opozicine stranke, svaka na svoj način, jasno su iskazale odnos prema režimu i definisali zajednički interes da dođe do demokratizacije političkih promena u Crnoj Gori", dodao je Medojević.

Pokret za promene ničim neće dovesti u pitanje opoziciono poverenje i nastavićemo dalje da primenjujemo naš deo u zajedničkoj strategiji, zaključio je Medojević.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи