Slučaj Pukanić - prva hapšenja

Više osoba privedeno je zbog sumnje da su povezani s ubistvom novinara i suvlasnika nedeljnika Nacional Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića. Bez potvrde identiteta osobe sa foto robota.

Portparolka zagrebačke Policijske uprave Aleksandra Ljuba rekla je da u interesu istrage za sada neće govoriti o broju privredenih osoba, ali je naglasila da je kriminalistička obrada atentata na Pukanića i Franjića "vrlo intenzivna i složena".

Policija je juče objavila da je tokom 24 sata primila 51 prijavu građana koji su primetili osobe slične liku sa fotorobota objavljenog u subotu, a Ljuba je danas navela da se policiji tim povodom i dalje javlja veliki broj građana.

Identitet osobe sa foto robota još nije utvrđen, kazala je Ljuba,  koja je ponovila poziv građanima da i dalje pomognu policiji u otkrivanju ubice.

Danas je u Zagreb stiglo pojačanje od 250 policajaca iz drugih policijskih uprava, koji će tokom dana biti raspoređeni po zagrebačkim kvartovima kako bi podigli nivo sigurnosti na ulicama grada.

Deo medija u Hrvatskoj preneo je informaciju da je policija u nedelju razgovarala sa suprugom Ive Pukanića Mirjanom Pukanić, s kojom je bio u brakorazvodnoj parnici. Ona je ovu informaciju u demantovala, rekavši da je policija nije kontaktirala.

"Stojim im na raspolaganju 24 sata dnevno" rekla je Mirjana Pukanić,  koja se već mesecima nalazi na tajnoj lokaciji u "sigurnoj kući",  nakon što je početkom ove godine sa suprugom došla u sukob,  optuživši ga da nastoji da je bez njenog odobrenja i na silu smesti
u psihijatrijsku ustanovu na lečenje.

Ivo Pukanić i šef marketinga "Nacionala" Niko Franjić ubijeni su u četvrtak oko 18.20 sati nakon što je u dvorištu Nacionalove redakcije, u neposrednoj blizini parkiranog Pukanićevog automobila,  eksplodirala podmetnuta bomba.

u Zagrebu je održan  veliki komemoracijski skup na kojem su se, uz članove porodice i prijatelje, okupili i njegovi mnogobrojni saradnici i poslovni partneri.

Sahrana Ive Pukanića održana je u njegovom rodnom gradu Velikoj Gorici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво