Grabar Kitarović: Razgovaraću s Vučićem kada prođu izbori

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da planira da razgovara sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem čim prođu izbori u Hrvatskoj. Kako kaže, očekuje da se nađe način za rešavanje "bolnih pitanja".

Nakon što u Hrvatskoj prođu izbori sigurno ću razgovarati sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem i verujem da ćemo nakon izbora s novom hrvatskom vladom - koja god to bila - naći načina da sednemo, ne samo s Vučićem nego i sa srpskom vladom, rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Hrvatska predsednica je navela da bi u tim razgovorima učestvovali i "branitelji i udruženja civilnih žžrtava, svi oni koji jošš tražže svoje nestale".

"I da zaista nađemo načine za reššavanje bolnih pitanja koja su pre svega humanitarne prirode ali i pitanja potencijalnih mogućih optužžnica", rekla je Grabar Kitarović za HRT.

Takođe je naglasila da podržžava stav veterana da treba "deeskalirati retoriku i s jedne i s druge strane", prenosi Hina.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара