Milanović u hrvatskim medijima: Od sramote do zvezde desnice

Riječki "Novi list", za koji portal "Indeks" kaže da je već godinama neformalno glasilo SDP-a kada tu stranku treba braniti od napada, njenog lidera Zorana Milanovića je, nakon neprimrenih uvreda na račun Srba, Srbije i BiH, proglasio sramotom "stranke i levice".

Ovaj zagrebački portal piše da su povodi za takvu osudu Milanovića u Novom listu "nacionalističke izjave premijerskog kandidata, koje su šokirale javnost".

Novi list zamera Milanoviću izjave da je Bosna i Hercegovina "Big shit", da se Hrvati neće ostaviti u BiH s Bošnjacima, kao i da je Srbija "šaka jada" kojih nema ni deset miliona, a želeli bi da gospodare Balkanom. Takođe, zameraju mu i izjavu da mu se "fućka" za pozdrav "Za dom spremni".

Zagrebački Večernji list je Milanovića, nakon spornih izjava, uporedio sa Franjom Tuđmanom, a Slobodna Dalmacija ga je nazvala "krčmarom".

"Milanovićeva 'nabrijanost', kako je naziva Klem, kad su u pitanju nacionalni interesi u odnosu prema susednim zemljama nije viđena od Tuđmana", piše u komentaru Večernjeg.

Za Glas Slavonije tema o Milanoviću nije se izborila za naslovnicu, dok je naslovna 24 sata rezervisana za reklame.

Slobodna Dalmacija na naslovnici je objavila kako zbog "krčmarskih uvreda Milanović gubi izbore".

RTL je Milanovića nazvao zvezdom desnice.

HRT se na svom internet izdanju nije bavio Milanovićevim izjavama, ali su njegove izjave o Srbiji, Srbima i BiH bile druga vest u sinoćnjem centralnom "Dnevniku", odmah nakon katastrofalnog zemljotresa u centralnoj Italiji.

Nova TV detaljno je izvestila o Milanovićevim izjavama, a RTL donosi detaljnu analizu prema kojoj je "Milanović postao zvezda desnice". Takođe smatraju da Milanović neće izgubiti levicu jer birači "nemaju druge opcije".

U analizi zagrebačke N1 TV, Boris Rašeta, novinar 24 sata, tvrdi da će Milanoviću koristiti ovaj transkript.

Lupiga je jedina od neprofitnih portala koja je ostala bez reakcije.

Deo portala koji pripadaju levici, a do juče su bili finansirani od države, takođe je zgrožen.

Portal Autograf prenosi tri autorska članka u kojem je Milanović "Fakin s Knežije koji pušta očnjake", dok forum.tm Milanovićeve izjave poredi s plinskim bocama tokom protesta šatoraša.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво