Kovač: Milanović glumi heroja i dodvorava se veteranima

Šef hrvatske diplomatije Miro Kovač izjavio je da transkripti razgovora predsednika SDP-a sa predstavnicima veterana pokazuju da Zoran Milanović "glumi heroja", dodvoravajući se hrvatskim veteranima na koje je, kako je istakao, njegova vlada slala policiju na Markovom trgu u Zagrebu.

"Zoran Milanović i njegova vlada slali su policiju na hrvatske branitelje i nisu napravili ništa za njihovu zaštitu, a u sklopu pregovora Srbije s Evropskom unijom. Sada glumi lažnog heroja i s ovakvim ponašanjem ispada da traži dozvolu od srpskog premijera Aleksandra Vučića da glumi velikog Hrvata s dedom ustašom. Ali sve to do 11. septembra, do izbora, nakon toga ta dozvola ističe i on opet postaje stari Zoran Milanović, koji šalje policiju na veterane i ne čini ništa na njihovoj zaštiti od progona srpskih sudova", rekao je Kovač novinarima u Dugopolju, prenela je Hina.

Odgovarajući na pitanja u vezi sa Milanovićevim razgovorom s veteranima koji je tajno sniman, a transkript objavio "Jutarnji list", Kovač je rekao da je Milanovićeva politika neverodostojna, što će, kako je naveo, građani prepoznati.

Rekao je da se Milanović tako ponašao i prošle godine, kada je, kako se izrazio Kovač, glumio nekog velikog junaka u odnosu na Srbiju pa je izgubio tzv. trgovinski rat.

"Milanović će izgubiti izbore, takav čovek ne može biti predsednik hrvatske vlade i ne može voditi hrvatsku državu", smatra Kovač.

Na novinarsko pitanje kako će se Milanovićeve izjave u razgovoru s veteranima, u kojima pominje Srbiju i BiH, odraziti na odnose Hrvatske s tim zemljama, Kovač je dogovorio: "Vrlo loše zato što je on neverodostojan."

Kovač dodaje da Milanović nije učinio ništa ni u vezi sa pregovorima Srbije i EU a mogao je, a sada želi da iskoristi izbornu kampanju kako bi se pokazao "velikim Hrvatom s dedom ustašom".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво