Crnadak: Milanoviću, zaista si preterao

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak ocenio je da je predsednik SDP-a Zoran Milanović "zaista preterao" u svojim izjavama o stanju u BiH i Srbiji. Od nekoga ko pretenduje da ponovo bude hrvatski premijer očekuje se više poštovanja i takta u komentarisanju stanja u susednim zemljama, smatra Crnadak. I drugi političari iz BiH su osudili Milanovićeve izjave.

Igor Crnadak je rekao da je Milanović uvredio i BiH i Srbiju i Srbe kao narod", prenela je agencija Fena.

Crnadak je dodao da ga Milanovićevi istupi, koje je okvalifikovao kao populističke i primitivne, "sve više podsećaju na ono što u BiH radi Milorad Dodik".

Prema njegovim rečima, za nekoga ko pretenduje da ponovo bude hrvatski premijer očekuje se više poštovanja i takta u komentarisanju stanja u susednim zemljama.

Crnadak je istakao da je želja aktuelnog sastava Saveta ministara BiH da gradi bolje odnose s Hrvatskom, ali Milanovićeve izjave, prema njegovom mišljenju, sada otvaraju pitanje je li to moguće.

"Ako službena hrvatska politika bude o nama mislila ono što je o nama mislio Milanović, onda će to ići vrlo teško", poručio je Crnadak.

Milanović je na sastanku s predstavnicima braniteljskih udruženja koje su, podseća se, predvodile protest u Savskoj rekao, po audio-zapisu sa sastanka koji je prvi obelodanio Jutarnji list, da "Bosna i Hercegovina nije država" i da se tamo nema s kime da razgovara. Rekao je i da bi, da se on pita, ugurao BiH u EU preko reda, "jer tamo nema reda, nema poretka".

Crnadak smatra da bi za BiH bila "medveđa usluga" ukoliko bi se realizovala Milanovićeva zamisao, jer BiH u tom slučaju ne bi bila u stanju da dostigne evropske standarde na privrednom, socijalnom, pravnom i svakom drugom planu.

"Ne trebaju nam nikakvi preči putevi već pošteno vrednovanje naših reformi i svega onoga što radimo na putu ka EU", zaključio je Crnadak.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво