Uhapšena Podgoričanka koja je prebila muža

U Crnoj Gori je sve više slučajeva nasilja nad muškarcima, upozoravaju iz policije, a poslednji primer je hapšenje Podgoričanke S. P. (23), nakon što je šakama, čašom i nožem zadala niz povreda suprugu M. P, u zetskom selu Ljajkovići, pišu podgoričke "Dnevne novine".

Za sada je nepoznato šta je bio povod da S.P. na taj način napadne supruga , ali se zna da su M.P. od daljeg zlostavljanja spasile komšije, koje su u pomoć pozvale policiju, piše podgorički dnevnik.

Dramatičan događaj, koji se umalo mogao završiti i tragedijom, zaustavila je policijska patrola, koja je zakucala na vrata porodičnog doma zavađenih supružnika.

Prema nezvaničnim informacijama, ubrzo potom S. P. je privedena, a njen muž je odveden u Urgentni centar Kliničkog centra, gde su mu konstatovane povrede i ukazana medicinska pomoć.

"Sumnja se da je S. P., nakon verbalnog konflikta sa mužem, uzela staklenu čašu, koju mu je slomila o glavu, a onda ga je otvorenim šakama udarala po licu. Zatim je, kako se veruje, dohvatila kuhinjski nož i zamahivala ka njemu. Ipak, da nije samo reč o bezazlenom zamahivanju, govore konstatovane povrede M. P, u vidu posekotina po rukama i leđima", ispričao je sagovornik Dnevnih novina blizak istrazi.

Protiv S. P. biće podneta krivična prijava zbog nasilja u porodici i nanošenja lakših telesnih povreda.

Iz policije upozoravaju da je sve više slučajeva nasilja nad muškarcima, fizičkog i psihičkog, ali kada je u pitanju statistika o podnetim krivičnim prijavama, ta brojka je i dalje neznatna.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво