Marković: Nesumnjiva krivica Mandića za ubistvo Jovanovića

Predsednik crnogorske Komisije za praćenje istraga napada na novinare Nikola Marković rekao je da je nesumnjivo dokazana krivica Damira Mandića u slučaju ubistva suvlasnika i direktora lista "Dan" Duška Jovanovića pre 12 godina.

Nikola Marković je rekao da je "apsolutno siguran" da je sud pravedno ocenio dokaze u slučaju suđenja Damiru Mandiću i da se on "zasluženo nalazi na izdržavanju zatvorske kazne".

Prema Markovićevim rečima, tužilaštvo treba da "do detalja da ispita i proveri navode" poslanika opozicionog Demokratrskog fronta Koče Pavlovića da je Jovanovića ubio pripadnik italijanske mafijaške grupe Đuzepe Đordano.

Pavlović se u ponedeljak pozvao na "nezavisnu istragu" koja je, navodno, utvrdila da je Jovanovića ubio Đordano, koji se trenutno nalazi u Italiji gde izdržava zatvorsku kaznu zbog ubistva jednog od italijanskih mafijaških vođa u Baru krajem devedesetih.

Iz Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovanog kriminala saopšteno je da je povodom Pavlovićevih tvrdnji, zasnovanih na izveštaju privatnog detektiva, formiran predmet koji je u fazi istrage.

Za ubistvo Jovanovića do sada je, kao saučesnik, osuđen jedino podgorički džudista Damir Mandić na 19 godina zatvora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво