Migranti ne odustaju od pokušaja ulaska u Mađarsku

Proteklog vikenda na srpsko-mađarskoj granici zabeleženo 410 pokušaja ilegalnog prelaska granice. Sa mađarske teritorije u tranzitnu zonu vraćeno 155 migranata.

I pored 10.000 mađarskih policajaca i vojnika koji čuvaju 175 kilometara mađarsko-srpske granice, u protekla tri dana 155 migranata uhvaćeno je u zoni od osam kilometara unutar mađarske teritorije i prema zakonima koji važe od 5. jula ove godine, vraćeno u tranzitnu zonu na granici sa Srbijom.

Još 255 migranata mađarski graničari su na zaštitnoj ogradi sprečili da uđu u Mađarsku.

U improvizovanom kampu na Horgošu broj migranata koji čekaju na legalnu azilnu proceduru opada i sada ih ima oko 350. Na Kelebiji ih je oko 150, dok u Prihvatnom centru Komesarijata za izbeglice u Subotici boravi oko 500 migranata.

Glavni savetnik mađarskog premijera za nacionalnu bezbednost Đerđ Bakondi rekao je na nacionalnoj televiziji M1 da će migrantska kriza potrajati i da će imati ozbiljne posledice na bezbednosnu politiku zemlje.

On je naveo da je ove godine bilo više od 18.000 pokušaja ilegalnog prelaska srpsko-mađarske granice i da se pritisak migranata nastavlja, što je doprinelo odluci Vlade da se angažuje još tri hiljade policajaca koji će patrolirati duž zelene linije na žaštiti granice.

"Migracije ne treba smanjivati, već zaustaviti", naglasio je Bakondi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи