Gradonačelnik Vukovara: Orepić tiho sređuje stanje

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava (HDZ) tvrdi da se "na brojne apele vukovarskih vlasti da se konačno utvrdi pravi broj stanovnika Vukovara odazvao samo ministar Vlaho Orepić" koji je, kako je kazao Penava, "u tišini počeo da radi na sređivanju stanja u Vukovaru", prenosi Hina.

Penava je pojasnio da je povod za njegovu današnju konferenciju za novinare intervju koji je "Večernjem listu" dao ministar unutrašnjih poslova u tehničkoj Vladi Hrvatske Vlaho Orepić. U tom intervjuu Orepić je izjavio je da nakon brisanja lažnih prebivališta u Vukovaru više neće biti zakonskog osnova za postavljanje ćiriličnih tabli u tom gradu.

"Svedoci ste da me poslednjih desetak dana samozvana desnica optužuje da brišemo s popisa ljude iz Imotskog, Vrgorca, dakle u područjima gde je glasačko telo HDZ-a", kazao je Orepić.

"Niko ne želi da kaže istinu, ali ja mislim da već u ovom trenutku, izbrišu li se sva lažna prebivališta, srpska manjina u Vukovaru nema tih 30 odsto. Ako je to jedino uporište za korišćenje ćirilice u Vukovaru, nakon ovoga tog uporišta više neće biti. Srpska manjina manipulisala je nelegalnim prebivalištima", rekao je Orepić za zagrebački list, a prenela televizija N1.

Penava je optužio bivšu Vladu predvođenu predsednikom SDP-a Zoranom Milanovićem da je, dok je bila nas vlasti, "pokušala da uvede haos i mrak u Vukovar ne želeći da na zahtev vukovarskih gradskih vlasti sprovede novi popis stanovništva" u tom gradu.

Uprkos tome što smo kreatorima haosa na čelu sa Milanovićem, Ostojićem (Rankom, bivšim ministrom policije) i Pupovcem (Miloradom, potpredsednikom SDSS), a reč je o razdoblju od kraja 2013. i 2014. godine, predočili podatke imenom i prezimenom o 400 osoba s lažnim prebivalištem i adresama u Srbiji i BiH, uprkos podacima iz osnovnih škola koji govore o 20 odsto dece pripadnika srpske nacionalne manjine i uprkos identičnim podacima iz vrtića nijedan argument nisu uvažili", naveo je Penava.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво