Fotorobot navodnog atentatora na Pukanića

Hrvatska policija objavila fotorobote muškarca koji se sumnjiči sa podmetanje bombe u čijoj su eksploziji stradali suvlasnik „Nacionala“ Ivo Pukanić i Niko Franjić. Pukanić rekao Mesiću da strahuje za život. Ministar Dačić ponudio pomoć.

Fotorobot navodnog ubice objavljen je svega dan nakon što je premijer te države Ivo Sanader najavio uvođenje vanrednih mera u borbi protiv organizovanog kriminala, veću nadležnost policije, efikasnija suđenja u oblasti organizovanog kriminala, baze DNK podataka osućenih kriminalaca i pravo da se konfiskuje nelegalno stečena imovina.

Između dva crteža, koje je objavio portparol policije Krunoslav Borovec, postoji samo neznatna razlika, te se smatra da su svedoci opisali istu osobu, za kojom u poslednjih dvadesetak sati tragaju sve policijske stanice u Hrvatskoj.

Opis se, međutim, razlikuje u nekim detaljima, odnosno visini i frizuri osobe za kojom se traga, obzirom da je prema dva odvojena opisa, napadač bio visok oko 180, odnosno 195 centimetara.

Za oba fotorobota zajedničke su izražene jagodične kosti, kukast nos, te tamnu kosu, naveo je portparol policije.

U međuvremenu, hrvatska policija završila je uviđaj mesta na kome je pre dva dana ubiujen suvlasnik „Nacionala", uključujući rekonstrukciju kretanja žrtava i razgovore sa oko 150 osoba, za koje se smatralo da bi mogli posedovati informacije korisne za dalji tok istrage.

Pukanić je ubijen  u četvrtak u 18.20 u zagrebačkoj Vlaškoj ulici. U tom trenutku zgrada je bila puna studenata Visoke novinarske škole. Od siline eksplozije popucali su prozori na okolnim zgradama.

Eksplozija je bila izuzetno snažna, pa je policija vrlo široko obuhvatila zonu istrage mesta događaja, jer su očekivali da će delovi bombe biti pronađeni na širem prostoru oko mesta eksplozije.

Dačić ponudio pomoć

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je rekao da je Srbija spremna da pomogne Hrvatskoj u rešavanju ubistva vlasnika hrvatskog lista Nacional Iva Pukanića.

"Mislimo da je to zajednički problem, koji ne pogađa samo Hrvatsku i spremni smo da pomognemo u rešavanju svih otvorenih pitanja koja se tiču krminala i zločina", kazao je Dačić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво