Putinova poseta izazvala zastoje u Sloveniji i okolini

Poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Sloveniji i stroge mere obezbeđenja izazvale su pravi saobraćajni kolaps na gorenjskom auto-putu, ali se saobraćaj sve više usporava i na austrijskim, mađarskim i italijanskim putevima koji vode ka Sloveniji, piše "Delo".

Zato treba izbegavati smer ka Kranjskoj Gori, Karavankama i Brdu kod Kranja gde će ruski predsedinik i boraviti, preporučuje ljubljanski dnevnik.

Inače, mediji prenose informacije saobraćajnog informativnog centra da je putovanje od graničnog prelaza Šentilj do Gruškovja produženo za više od jedan sat i da se na prelazu u Gruškovjo čeka još dodatnih 30 minuta.

Vreme čekanja je produženo i na prelazima Starod i Obrežje (Bregana), gde se na izlazak iz Slovenije čeka oko 30 minuta, kao i na pomurskom autoputu pred prelazom Pince prema Mađarskoj, navodi Beta.

Vozila stoje i na austrijskoj strani tunela Karavanke, gde je kolona duga oko 10 kilometara, a austrijski upravljač autoputeva Asfinag je objavio da je sada za saobraćaj zatvorena veza između izlaza kod Beljaka i tunela Karavanke.

Za putovanje prema Hrvatskoj se savetuje vozačima veza preko Graca i Maribora, ili preko Trsta na italijanskoj strani.

Italijanski centar za upravljanje autoputevima Autovia na svojoj internet stranici izveštava da je nastao zastoj na auto-putu A23 Trbiž - Palmanova između izlaza Videm jug i Palmanove. Vozačima se savetuje da autoput napuste na izlazu Videm jug.

Zastoja na više mesta ima i na autoputu A4 između Venecije i Trsta.

Zbog posete ruskog predsednika biće zatvoren gorenjski auto-put između aerodroma na Brniku i tunela Karavanke, a zatim i deonica između Nakla i Šentvida, kao i deo ljubljanske severne obilaznice do groblja Žale.

Ruski predsednik doputovaće na ljubljanski aerodrom oko 13 časova, a na prevoju Vršič prisustvovaće svečanosti povodom stote godišnjice Ruske kapelice i na ljubljanskom groblju Žale položiti venac na spomenik ruskim žrtvama u Prvom i Drugom svetskom ratu. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво