Skup podrške Turskoj u Sarajevu

U Sarajevu se održava skup podrške turskoj vladi i narodu, kao i predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, nakon što je u Turskoj 15. jula pokušan državni udar, javili su mediji u BiH.

Nekoliko stotina učesnika okupilo se na centralnom trgu na Baščaršiji, mašući turskim i bosansko-hercegovačkim zastavama, obučeni u majice na kojima je na turskom jeziku ispisano da su uz narod koji se usprotivio pučistima i spasao demokratiju u sopstvenoj zemlji, prenosi Fena. 

Organizatori ističu da će skup na Baščaršiji trajati celu noć.

Ambasador te zemlje u Bosni i Hercegovini Čihad Erginaj novinarima je izjavio da se organizaciji skupa pridružilo gotovo 40 nevladinih organizacija s bosansko-hercegovačkim, turskim, ali i članstvom iz drugih zemalja. 

Ističe da od 15. jula narod u Turskoj neprestano drži straže, čuva demokratiju i sopstvenu državu.

Za učesnike skupa u Sarajevu je naveo da su došli da podrže te napore u očuvanju najviših vrednosti.

U pozivu medijima za praćenje večerašnjeg događaja u Sarajevu, organizatori su naveli da otvoreno žele da kažu da nikakvo zlo niti frakcija nikada neće moći da naruše suverenitet i zajedništvo turskog naroda. 

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи