Izetbegović: Dodik se "igra vatrom"

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović smatra da se predsednik Republike Srpske Milorad Dodik "igra vatrom" planiranjem referenduma o Danu Republike Srpske, koji bi trebalo da bude održan 25. septembra.

"On uvek pokušava da podigne crtu onoga što je dozvoljeno u ovoj zemlji i što je prihvatljivo za međunarodnu zajednicu. Ako pređe tu liniju, to neće proći bez posledica", rekao je Izetbegović za AFP, prenise banjalučki mediji.

Dodao je da bi visoki predstavnik u BiH Valentin Incko mogao da preduzme korake i spreči referendum.

Izetbegović je upozorio da referendum ugrožava "principe uspostavljene pre 21 godinu, koji su omogućili mir u ovoj zemlji" kada je, podsećaju mediji, potpisan Dejtonski mirovni sporazum.

Predsedavajući Predsedništva BiH ocenio je da postoji "politička motivacija" za održavanje referenduma samo sedam dana uoči lokalnih izbora.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи