Hrvatska, pokrenuta peticija izvinjenja žrtvama "Oluje"

Inicijativa mladih za ljudska prava iz Hrvatske pokrenula je peticiju i pozvala je tamošnje građane da je potpišu kako bi se na taj način zvanično izvinili svima onima koji su u akciji hrvatske vojske i policije "Oluja" izgubili bližnje, koji su opljačkani, proterani i koji ne mogu da se vrate u Hrvatsku.

Na sajtu Inicijative navodi se da se ove godine obeležava 21. godišnjica operacije "Oluja" i pozivaju se građani da potpišu peticiju izvinjenja onima koji su u njoj nevini stradali i onima koji su izgubili svoje najmilije i najvrednije.

"Pokažimo lice Hrvatske kojem je stalo do pravde i koje izražava solidarnost sa žrtvama", navodi Inicijativa mladih za ljudska prava iz Hrvatske i dodaje da će ovu peticiju i potpise dostaviti predstavnicima udruženja žrtava "Oluje", koji još uvek čekaju pravdu za zločine.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи