Kiškunhalaš: Migranti pretili da će skočiti sa zgrade

Dvojica migranata, Sirijac i Iračanin, popeli su se na vrh zgrade u prihvatnom centru za migrante u Kiškunhalašu u Mađarskoj i pretili da će skočiti ako se im se ne dozvoli da napuste kamp. Posle višečasovnih pregovora sa specijalcima i uz angažovanje vatrogasnih vozila, pristala su da se bezbedno spuste sa zgrade.

Incident se dogodio juče oko 17 časova, a ubrzo zatim, druga grupa od trojice migranata je izašla na prozor zgrade unutar kampa i takođe pretili da će skočiti, ali su su nakon ubeđivanja sa policijom, odustali od te namere.

Mađarska policija saopštila je da su sedmorica migranata pobegla iz prihvatnog centra u Kiškunhalašu. Petorica su ubrzo uhvaćena i vraćena u kamp, dok se za dvojicom Alžiraca još traga.

Više stotina mađarskih policajaca danas obezbeđuje prihvatni centar za migrante, a u kampu je mirno.

Prihvatni centar u Kiškuhalašu nalazi se 40 kilometara severno od prelaza Kelebija na srpsko-mađarskoj granici. To je kamp zatvorenog tipa gde su smešteni migranti koji su uhvaćeni u pokušaju ilegalnog prelaska granice.

Više puta ove godine nekoliko desetina pritvorenih migranata izazvalo je nerede u kampu i skandiralo zahteve da se kapije centra otvore, ali mađarski organi na to nisu pristali.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво