Dodik: BiH je logistička baza terorizma u Evropi i svetu

Predsednik RS Milorad Dodik upozorio je da je BiH, pre svega muslimanska područja, "logistička baza" mogućih terorističkih napada koji se poslednjih meseci dešavaju u svetu. Dodik ne isključuje i ne isključuje mogućnost da se u BiH dogodi nešto slično.

"Ustajem sa tim razmišljanjima i molitvama da se to ne desi, ali kao racionalan čovek ne mogu da isključim mogućnost eventualno takvog nekog fanatizma", rekao je Dodik za RTRS.

Zato je, ukazao je, ključno pitanje održati mir u Srpskoj i trezveno razgovarati o svim temama jer i slučaj paljenja zastave Srbije govori da u BiH ima onih koji su spremni na takvu vrstu radikalizacije.

"Ključno je sprečiti. Ako se i, ne daj Bože, desi, moramo da reagujemo na pravi način, obezbeđujemo stabilnost i moramo biti daleko energičniji da pravosuđe dovedemo u funkciju da brzo reaguje, presuđuje i svaku vrstu povezanosti sa terorizmom i radikalizmom u začetku dramatično i drastično kažnjava. To je jedina prevencija koja može da deluje", naveo je Dodik.

Naglasio je da se policija RS pokazala sposobnom da donese bezbednost u Republici Srpskoj.

"Mi smo na to ponosni. Verujem da je danas to jedna od najozbiljnijih bezbednosnih agencija u regionu. Verujem da policija, a time i Srpska, ima podršku stanovništva jer bez te saradnje i konekcije ne možemo da napravimo najbolju moguću odbranu", poručio je predsednik Republike Srpske.

Dodik je napomenuo da je događaj koji se desio u Zvorniku, kada je napadnuta policijska stanica, pokazao da je reakcija Srpske bila moćna i jaka i brzo je stabilizovala bezbednost i umirila političku situaciju koja je počela da se komplikuje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи