Sipa će istražiti snimak paljenja srpskih zastava

Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) Perica Stanić izjavio je da će ova bezbednosna agencija u saradnji sa Tužilaštvom BiH istražiti video snimak na kojem dvojica maskiranih muškaraca pale zastave Srbije. I iz MUP-a RS ističu da tragaju za počiniocima.

"Videli smo snimak i u saradnji sa Tužilaštvom BiH preduzimaju se sve radnje kako bi se utvrdilo kada je taj snimak nastao, ako je to moguće utvrditi, jer su to portali prvi put objavili 25. jula. Zatražićemo i pravnu pomoć i pokušati da dobijemo podatke sa koje je adrese došao snimak", rekao je Stanić novinarima u Sarajevu.

U Tužilaštvu BiH se sastala Udarna grupa za borbu protiv terorizma, na kojem bi trebalo da bude formirana operativna grupa za borbu protiv terorizma.

U međuvremenu, i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač je da policija Srpske radi na otkrivanju osoba koje su zapalile zastave Srbije.

Lukač je rekao da je MUP RS sa ostalim policijskim agencijama započeo rad na otkrivanju i procesuiranju osoba koje su zapalila srpske zastave, dodavši da će u ove aktivnosti biti uključen MUP Srbije, jer su zapaljene zastave te zemlje.

"To je svojevrsna poruka... Naše službe će sve uraditi da to završe, s obzirom na to da imamo mogućnost, a nadam se da ćemo uspeti u tome, da dođemo do podataka ko je takav snimak postavio na internetu", rekao je Lukač novinarima u Sarajevu.

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak na kojem dvojica maskiranih muškaraca u šumi pale zastave Srbije.

Na snimku se iza njih nalazi se zastava sa arapskim pismom, kao i ratna zastava Armije RBiH.

U rukama drže puške, a na snimku se čuje i pucanj, kao i pesma "Tigrovi Bosne" koja ima ratnohuškačke poruke.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара