Sofija: Ruski avioni krše međunarodne propise

Bugarsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da ruski avioni isključuju transpondere koji automatski identifikuju letelice, čime krše međunarodne vazduhoplovne propise dok preleću Crno more.

Bugarska koja je člnica NATO-a, reagovala je time na saopštenje portparola Ministarstva odbrane Rusije koji je u ponedeljak negirao te prekršaje, navodeći da se ruski piloti pridržavaju međunarodnih propisa i da ne isključuju transpondere.

Ministar odbrane Bugarske Nikolaj Nenčev rekao je za privatnu televiziju Nova TV da ruski vojni i komercijalni avioni sve češće povređuju vazdušni prostor te zemlje.

Nenčev je rekao da su ruski vojni avioni u četiri navrata tokom juna povredili "područje odgovornosti Bugarske" u vazdušnom prostoru NATO-a.

"To je veoma zabrinjavajuće i mi moramo da preduzmemo preventivne mere", naglasio je Nenčev.

Nenčev je naveo da je Bugarska zatražila objašnjenje Moskve koja međutim tvrdi da nije dobila zvanično pitanje o tome.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи