Grujičić traži podršku Srebreničana koji žive u Srbiji

Kandidat koalicije "Zajedno za Srebrenicu" za načelnika opštine Srebrenica Mladen Grujičić pozvao je sugrađane koji žive u Srbiji, a imaju pravo glasa, da ga podrže na lokalnim izborima kako bi ostvarili svoja prava i vratili se na svoja ognjišta.

Grujičić je na konferenciji za novinare naveo da je u Srebrenici već 17 godina na vlasti Bošnjak, te da se ne radi mnogo na poboljšanju standarda i stvaranju uslova da se građani vrate, ukazujući da su srpska sela pusta i da je 80 odsto njih porušeno do temelja.

"Ne možemo da tolerišemo da živimo u prošlosti i da se Srebrenica drži pod hipotekom zločina. Samo se forsira bošnjačka strana, dok se zločini nad Srbima ne pominju", rekao je Grujičić.

Ukoliko bi pobedio ističe da to ne bi značilo da bi Bošnjacima bilo loše, već bi učinio život boljim prvenstveno Srbima, ali i ostalim građanima koji žive na toj teritoriji.

"Želim da budem načelnik svih građana što sada nije slučaj. Srpsko stanovništvo sada ima problem u svim segmentima života. Stanje je takvo da ljudi nemaju zaposlenje, ne radi se ništa kako bi se oni vratili", smatra Grujičić.

Naglašava da će se truditi da uspostavi bolju saradnju sa vladom RS i Vladom Srbije, okolnim gradovima u Srbiji, Vladom Federacije BiH, istakavši da do sada nije postojala komunikacija sa RS.

Pozvao je građane koji su nekada živeli u Srebrenici, a nisu izvadili dokumente, da dođu obećavši da će im pomoći u tom smislu.

Grujičić je kandidat koalicije svih srpskih političkih partija za načelnika opštine Srebrenica na predstojećim lokalnim izborima, koji će biti održani 2. oktobra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара