Izetbegović: Dodik prešao crvenu liniju pretnjom Bošnjacima

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović spreman je da na bilo koji način, telefonom ili u direktnom kontaktu, razgovara sa Miloradom Dodikom o koordinacijskom mehanizmu i onom što je vezano za evropski put BiH, iako, kako je rekao, predsednik Republike Srpske preti Bošnjacima.

"Mislimo da je Milorad Dodik zaista prešao crvenu liniju pretnjom Bošnjacima da ukoliko žele da žive u Republici Srpskoj treba da učestvuju na referendumu koji ih diskriminiše", rekao je predsedavajući Predsedništva BiH i predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović nakon sednice kolegijuma stranke.

Stav kolegijuma Stranke demokratske akcije je da antidejtonski i protivustavni referendum neće biti podržan od Bošnjaka, prenosi Fena i navodi da je SDA pozvala sve građane RS, uključujući i Srbe, da ni oni ne podrže nezakoniti referendum.

Bošnjaci će, kako se kaže, uvek živeti na celoj teritoriji BiH, pa i na onom delu koji se danas zove entitet Republika Srpska "i o tome neće Dodik odlučivati".

SDA je u saopštenju uputila poziv međunarodnoj zajednici koja je zadužena za implementaciju svih aspekata Dejtonskog mirovnog sporazuma da reaguje na te pretnje.

Na pitanje novinara da li je ipak spreman da razgovara sa Dodikom, Izetbegović je rekao da je uvek spreman da razgovara o koordinacijskom mehanizmu i onom što je vezano za evropski put BiH, te da Dodik nije definitivno zatvorio ta vrata, ali da ovakvim svojim izjavama kvari atmosferu, a onda je teško raditi".

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво