Sud usvojio sporazum o priznanju krivice Miloša Marovića

Viši sud u Podgorici usvojio je sporazum o priznanju krivice Miloša Marovića, sina bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja.

Marović se sporazumom sa Tužilaštvom nagodio da odsluži kaznu zatvora od godinu dana i državi plati 380.000 evra. Marović je u Istražnom zatvoru proveo mesec dana.

Miloš Marović je priznao da je učestvovao u nezakonitoj prodaji zemlje u selu Prijevor, čime je Opština Budva oštećena za oko 1,4 miliona eva.

"Rešenjem Višeg suda u Podgorici usvojen je sporazum o priznanju krivice zaključen između Specijalnog državnog tužilaštva i okrivljenog Miloša Marovića zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja, na organizovan način", saopšteno je iz Višeg suda.

Kako se navodi u saopštenju, oštećeni protiv navedenog rešenja može izjaviti žalbu u roku od tri dana od dana prijema rešenja krivičnom veću ovog suda.

Nakon što rešenje o usvajanju sporazuma o priznanju krivice postane pravosnažno, sud će najkasnije u roku od tri dana doneti presudu kojom se optuženi oglašava krivim u skladu sa usvojenim sporazumom”, zaključuju u Višem sudu.

Osim toga, određeno je da je dužan da plati protivpravnu imovinsku korist u budžet države u iznosu od 380.000 evra. Sporazumom je definisano da rok uplaćivanja u budžet počinje tri meseca od dana pravosnažnosti presude.

Marović je uhapšen početkom decembra, a do tada se lečio van zemlje. Po dolasku u Crnu Goru smešten je u privatnu kliniku "Kodra”", gde je, umesto u tužilaštvu, dao izjavu.

Marović se potraživao od sredine oktobra, kada se već nalazio u Beogradu na lečenju, preneli su crnogorski mediji.

U međuvremenu je uhapšen i njegov otac Svetozar Marović, ali je i on na osnovu dva sporazuma o priznanju krivice pušten da se brani sa slobode. Rasprave o tim sporazumima zakazane su za avgust, odnosno septembar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи