Bošnjaci iz Foče kandiduju Erdogana za Nobelovu nagradu

Bošnjaci iz Foče odlučili su da turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana predlože za Nobelovu nagradu za mir, sa obrazloženjem da je on u noći neuspelog vojnog puča, uz pomoć naroda odbranio demokratiju, vladavinu prava i pravnu državu, preneo je sarajevski portal Kliks.

"Na principima tvorca moderne Turske, Kemala Ataturka, očuvana je demokratska, sekularna, moderna i snažna država u kojoj se u potpunosti poštuju ljudska prava i slobode, koja garantuju ravnopravnost svih stanovnika Republike Turske", navodi se u saopštenju za medije Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" u Foči sa udruženjima demokratskih pravnika u BiH i Bosansko-turskim prijateljstvom BOSFOR.

Ističu da je Erdogan sa svojim saradnicima uspeo da suzbije siromaštvo i kriminal, podigne privredni i ekonomski rast Turske svrstavajući je u 15 najrazvijenijih zemalja sveta.

"U velikoj meri je suzbio kriminal i nerede što doprinosi miru i stabilnosti svetske zajednice (UN). Republika Turska je postala ponovo nada spasa za brojne ugrožene narode i države u svetu punom nepravdi i velikih opasnosti", navodi se i dodaje da sve što Erdogan čini u poslednjih 15-20 godina doprinosi da Turska postaje kuća mira i slamka spasa, na kraju 20. i početkom 21. veka, za brojne izbeglice iz mnogih ratom zahvaćenih zemalja.

Inače, ovaj predlog kandidature Erdogana za Nobelovu nagradu za mir su potpisali Ismet Hotović, predsednik "Preporoda" Foča-Paunci, profesor dr Hasan Balić, predsednik UDPBIH, i Rizvan Halilović, predsednik UBTP BOSFOR.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво