Makedonija, privedeno više osoba zbog krijumčarenja migranata

Makedonska policija privela 19 osoba, među kojima ima i policajaca, zbog sumnje da su se bavili krijumčarenjem migranata, razbojništvom i švercom droge.

Organizatori te kriminalne grupe su tri osobe iz Velesa, od kojih je jedan zaposlen u veleškoj policiji, saopštila je policija.

Traga se za još tri osumnjičene osobe, jedna se nalazi van Makedonije, a jedan član grupe se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne, odakle je učestvovao u njenim aktivnostima.

Policija je noćas i jutros pretresla 24 lokacije u Skoplju, Velesu, Đevđeliji i Negotinu, gde je zaplenila automatske puške, ručne bombe, oružje, municiju, drobilicu za marihuanu i službena dokumenta.

Grupa je organizovana tokom prošle godine i do sada je prukrijumčarila 559 migranta, a policija ne isključuje mogućnost da taj broj bude i veći.

Tužilaštvo navodi da su se bavili nasilnim kriminalom, trgovinom drogom, krijumčarenjem migranata i korupcijom, a u tim kriminalnim aktivnostima su učestvovali i policijski službenici u Velesu.

Osumnjičeni policijski službenici su obezbeđivali kriminalnoj grupi informacije, logistiku i drugu pomoć, kao što je davanje policijskih uniformi, a u nekoliko slučajeva su i sami učestvovali u kriminalnim delima.

"Policajci su aktivno učestvovali u krijumčarenju migranata, a u nekim slučajevima su davali uniforme članovima grupe, koji su se onda lažno predstavili kao policajci", rekao je makedonski ministar unutrašnjih poslova Mitko Čavkov na konferenciji za novinare.

Neki privedeni su, naveo je, osumnjičeni i za šverc droge, koju su kupovali u Albaniji i prodavali je po gradovima Makedonije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара